Excursions

Parc Natural de l'Alt Pirineu

El nostre càmping està situat dins del Parc natural de l’Alt Pirineu al costat del riu Noguera de Cardós.

Ruta dels Ponts Medievals

Plàcida i planera excursió al llarg de la Noguera de Cardós, que comença una mica més amunt del poble de Lladorre i acaba al de Ribera de Cardós, passant per quatre ponts medievals i dues petites ermites. El punt d’inici és el Pont de Borito, un pont medieval de pedra que continua en el seu estat natural des de fa segles, un indret realment encisador i rodejat d’una exuberant vegetació. Apte també per BTT.

pont de Borito

Rutes als pobles

Des de Can Serra podem realitzar excursions pels antics camins de ferradura als diferents pobles del voltant i, en totes elles, gaudint de la tranquil·litat, la pau i l’ambient rural tan encisador. Podem anar fins a Boldís Jussà o Boldís Sobirà, Lladrós, Lladorre, Lleret, Tavascàn, Arròs de Cardós, Esterri de Cardós, Ginestarre… Aptes per BTT.

Pujada a Punta Puiti

Aquesta excursió la podem fer tota a peu o en BTT des de Can Serra (1.50 h) o pujant amb vehicle fins al Boldís Sobirà i caminar uns 20 minuts. Val la pena arribar-hi per contemplar l’espectacular panoràmica: Des del pic de Punta Puiti podrem veure tots els pobles de la vall.

Foto de @sobreelterreny

Plans de Boavi

Pla de Boavi

El Pla de Boavi és l’excursió indispensable, sens dubte, el lloc més conegut de la Vall Cardós. Anirem amb vehicle fins a Tavascan (3 km), a la sortida del poble agafarem un trencall a mà dreta i farem uns 6 quilòmetres de pista fins a arribar a una presa on deixarem el vehicle, l’anomenada “Presa de Montalto”. Caminarem uns 30 minuts per arribar al pla. Meravellós, indescriptible, un paratge de gran bellesa i riquesa natural on els avets, els bedolls i l’aigua, element que ens acompanya arreu, són els protagonistes destacats. Podem continuar caminant uns 20 minuts més, passant el pont, fins a arribar a les cascades. Us sorprendran! Des d’aquí podem també arribar a la Pica d’Estats, sostre de Catalunya, passant pel refugi de Broate en 2 hores i 30 minuts i a la Pica d’Estats en 6 hores i 30 minuts des d’aquest refugi.

Estany de Certascan

L’estany de Certascan és el més conegut, ja que és el més gran i profund de tot el Pirineu. Situat a 2236 m, és despoblat de vegetació, però es troba encerclat per un marc d’incomparable bellesa, amb parets de roca granítica al nord i de pissarra a la resta. Al seu costat trobem el Pic de Certascan (2853 m). L’estany disposa de refugi guardat. L’estany de Naorte no impressiona pela seva mida, però sí per la seva bellesa. L’exuberant vegetació, les meravelloses tonalitats blau-verdoses de l’aigua, l’exepcional companyia dels pins negres i les vermelles mates de neret li aporten la mereixedora fama de ser l’estany més bonic dels Pirineus. Altres estanys menys coneguts però no menys bells són el Romedo de Baix, Romedo de Dalt, el Closell, els Estanyosos, el Becero, la Mariola, el Diable, la Flamisella, el Senó, el Guiló…

Estany de Certascan
Estany de Sant Maurici

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El tenim a 45 minuts de Can Serra, hi podrem accedir per carretera fins a arribar a Espot. Comprèn les altes valls dels rius Escrita i Peguera, amb estanys tan coneguts com els de Sant Maurici, Ratera i Amitges, i amb pics llegendaris com els mítics Encantats, veritable símbol del Parc Nacional d’Aigüestortes.