L´ermita romànica de Santa Eulàlia és troba just al costat de la casa de pagès Serra i del càmping.
És una petita capella datada del segle XII, un segle després del que van construïr la casa. És d´ús particular de Can Serra, com també el seu petit cementiri.
La porta d´accès al recinte al cementiri i l´ermita, es compòn d´un arc de mig punt que es recolza en una línea d´impostes i uns brancals de carreus ben escairats, tot de pedra granítica.

L'edifici consta d´una sola nau coberta amb una estructura d´embigat de fusta i capçada a llevant, per un absis semicircular precedit d´un arc presbilateral.
Exteriorment presenta un aparell de reble de pedra llosenca disposada de manera horitzontal, llevat del mur de ponent on hi ha dues filades de lloses grans, just a la base del campanar.

La porta s´obre en la façana sud i és un arc adovellat extradossat per un guardapols, que arrenca de dues impostes. L´arc és realitzat, com els brancals, en pedra granítica molt clara, que destaca poderosament en el conjunt de la façana. Interiorment, el cap-i-alt de la porta és format per un arc escanyat.

A la façana sud hi ha una finestra de doble esqueixada i a l´absis n´hi ha dues més, de les quals la situada en el centre presenta un acabat exterior format per l´arrebossat, amb juntes incises que la fan destacar.
A l'interior s´hi observen petits vestigis de pintura mural en els brancals de l´arc presbilateral.

Sobre l´altar, hi ha un petit retaule de Santa Eulàlia, obra renaixentista de fusta, esculpida i pintada. Al Museu d´Art Nacional de Catalunya (MNAC), es conserva l´altar complert i original de l´ermita, format per quatre taules. L´any 1959, un mossèn anomenat Josep Freixa va fer signar a la família un document que dèia que s´enduien l ´altar per restaurar-lo i que el retornarien; el van retornar, però no l´original...

Durant tots aquests anys, s´hi han anat celebrant festes particulars de la família: bateigs, comunions, casaments... I també des de fa uns quants estius, s´hi celebra l´anomenat Aplec de Santa Eulàlia , una gran festa per a petits i grans amb un extens programa d´actes.

fotos de @sobreelterreny

Càmping · Apartaments · Turisme Rural

Carretera Tavascan, s/n
25576 Lladorre - Lleida

Tel: 973623117

Càmping:Tel. 687381749
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Casa de pagès: Tel. 647220394
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Segueix-nos a

Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site